SAVEZ ZA SPORTSKI RIBOLOV NA MORU CRNE GORE
FEDERATION OF SEA ANGLING OF MONTENEGRO
Štampa

IN MEMORIAM - Miodrag Miško Vugdelić

Autor Super User. Posted in Vesti

Obavještavamo vas da je dugogodišnji Predsjednik Saveza za sportski ribolov na MoruCrne Gore,
istaknuti sportski radnik i naš prijatelj,

Miodrag Miško Vugdelić,

preminuo  23.11.2017. godine u 77 godini života.

 

Štampa

ZAVRŠENO 10. SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U RIBOLOVU IZ BRODA

Autor Super User. Posted in Vesti

EKIPI KSR „IGALO“ BRONZA LENZA EMILIANA TUBERTINI ODBRANILA TITULU

U petak 06.10.2017. godine u Igalu je proglašenjem najboljih i podjelom priznanja svečano završeno 10. Svjetsko klupsko prvenstvo u ribolovu iz broda na kojem je učestvovalo 17 ekipa iz Belgije, Italije, Španije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Štampa

JUNIORIMA BRONZA, SENIORI ŠESTI

Autor Super User. Posted in Vesti

ZAVRŠENA SVJETSKA PRVENSTVA U SPORTSKOM RIBOLOVU NA MORU

U petak 12.05.2017. godine u Saliju (Hrvatska) je nakon tri takmičarska dana dodjelom priznanja najboljima završeno 53. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za seniore i 17. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz brodica za juniore U21 na kojima je učestvovalo 17 reprezentacija iz 13 država.

Dok su prva dva takmičarska dana održana po lijepom vremenu, u četvrtak - trećeg dana takmičenje je zbog izuzetno jakog juga više puta prekidano tako da je umjesto u 14,00 završeno tek u 17,00 časova.

Štampa

SPORTSKI RIBOLOVCI NA SVJETSKIM PRVENSTVIMA

Autor Super User. Posted in Vesti

Danas su za Hrvatsku (Sali, Dugi otok) otputovale seniorska i juniorska reprezentacija Crne Gore, koje će učestvovati na svjetskim prvenstvima u ribolovu iz usidrenog broda.

Seniorska reprezentacija, koji predvodi selektor Ante Arapović, je u poslednjem trenutku, zbog otkaza jednog reprezentativca, pretpjela određene izmjene, te će nastupiti u sastavu: Dejan Beljkaš, Ivan Dejanović i Predrag Dejanović („Delfin“ Budva), Dejan Sijerković („Ribar“ Baošići), Radovan Popović („Sipa“ Tivat) i Ljubinko Vrbnjak („Sabljarka“ Meljine).

Selektor juniorske reprezentacije Slobodan Svilanović odlučio se za sastav koji je prošle godine na svjetskom prvenstvu osvio bronzanu medalju, a to su: Aleksandar Milosavljević i Miloš Dašić („Igalo“), Dragan Vasiljević i Krsto Dragojlović („Ribar“ Baošići ), Miloš Ivanović („Jugole Grakalić“ H. Novi) i Bojan Zurovac („Dinigla“ Bijela).

Sa njima su za Sali otputovali i sekretar Saveza Marko Sijerković i predsjednik sudijske komisije Anton Jandrić.

Štampa

JUNIORIMA URUČENE NAGRADE

Autor Super User. Posted in Vesti

Upravni odbor Saveza na sjednici održanoj 17.11.2016. godine Bijeloj donio je odluko o dodjeli novčane nagrade članovima junirske reprezentacije Milosavljević Aleksandru, Dašić Milošu, Vasiljević Draganu, Ivanović Milošu, Zurovac Bojanu i Dragojlović Krstu i selektoru - reprezentacije Svilanović Slobodanu za osvojeno treće mjesto na 16. Svjetskom prvenstvu u ribolovu iz broda za juniore U21. Posebna nagrada dodjeljena je Milosavljević Aleksandru za osvojeno treće mjesto u pojedinačnoj konkurenciji.

Štampa

ZAVRŠENA SVJETSKA PRVENSTVA U RIBOLOVU IZ BRODA

Autor Super User. Posted in Vesti

JUNIORI CRNE GORE I MILOSAVLJEVIĆ TREĆI, SENIORI OSMI

SAVEZU POHVALE ZA ORGANIZACIJU

U petak 30.09.2016. godine, nakon tri takmičarska dana, proglašenjem rezultata i dodjelom priznanja najboljima završaveni su 16. Svjetski šampionat u ribolovu iz broda za junior (U21) i 52. Svjetski šampionat u ribolovu iz broda za senior na kojima je učestvovalo 96. takmičara iz 12 zemalja.

Naši juniori (U21) osvajanjem bronzane medalje u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji ostvarili su najbolji rezultat naših reprezentacija na svjetskim prvenstvima. Titula svjetskog ekipnog prvaka kod junior pripala je ekipi Hrvatske sa 3 plasmanska boda, druga je bila Italija sa 7, a treća Crna Gora sa 8 bodova. Naša reprezentacija nastupala je u sastavu Aleksandar Milosavljević, Miloš Dašić ( “Igalo”), Dragan Vasiljević i Krsto Dragojlović ( “Ribar”), Miloš Ivanović ( “J. Grakalić”) i Bojan Zurovac ( “Dinigla”) – selector Slobodan Svilanović. Uz malo više sportske sreće juniori su mogli biti drugi, jer im je za to nedostajalo samo 10 grama ulova trećeg dana.
Pojedinačno svjetski prvak za 2016. godinu postao je Luka Grendiček iz Hrvatska sa plasmanskih 8 bodova, srebrna medalja pripala je Lorenzo Arnoneu iz Italije sa 10, a bronzana našem reprezentativcu Aleksandru Milosavljeviću sa 13 plasmanskih bodova.