SAVEZ ZA SPORTSKI RIBOLOV NA MORU CRNE GORE
FEDERATION OF SEA ANGLING OF MONTENEGRO
Štampa

SPORTSKI RIBOLOVCI NA SVJETSKIM PRVENSTVIMA

Autor Super User. Posted in Vesti

Danas su za Hrvatsku (Sali, Dugi otok) otputovale seniorska i juniorska reprezentacija Crne Gore, koje će učestvovati na svjetskim prvenstvima u ribolovu iz usidrenog broda.

Seniorska reprezentacija, koji predvodi selektor Ante Arapović, je u poslednjem trenutku, zbog otkaza jednog reprezentativca, pretpjela određene izmjene, te će nastupiti u sastavu: Dejan Beljkaš, Ivan Dejanović i Predrag Dejanović („Delfin“ Budva), Dejan Sijerković („Ribar“ Baošići), Radovan Popović („Sipa“ Tivat) i Ljubinko Vrbnjak („Sabljarka“ Meljine).

Selektor juniorske reprezentacije Slobodan Svilanović odlučio se za sastav koji je prošle godine na svjetskom prvenstvu osvio bronzanu medalju, a to su: Aleksandar Milosavljević i Miloš Dašić („Igalo“), Dragan Vasiljević i Krsto Dragojlović („Ribar“ Baošići ), Miloš Ivanović („Jugole Grakalić“ H. Novi) i Bojan Zurovac („Dinigla“ Bijela).

Sa njima su za Sali otputovali i sekretar Saveza Marko Sijerković i predsjednik sudijske komisije Anton Jandrić.

I pored finansijskih problema, jer odlukom Ministarstva sporta Savez će iz Budžeta Crne Gore dobiti svega 3,500 €, što pokriva samo 17% troškova učešća na ovim šampionatima, Savez je uspio da obezbjedi dodatnih 2.300 € za dva dana treninga na terenima na kojima će se održati takmičenje, što je u ovom sportu izuzetno važno.

U Savezu očekuju da se juniorska reprezentacija i ove godine bori za jednu od medalja, dok bi seniori plasmanom među prvih šest postigli veliki uspjeh.