REPREZANTACIJA CRNE GORE OSMA ŠPANIJA IZNENADILA FAVORITE

U petak 21.09. u Setubal (Portugal) je nakon dodjele medalja i priznanja najboljima svečano završeno 54. Svjetskom prvenstvu u ribolovu iz broda.

Reprezentacija Crna Gora u sastavu: Dejan Sijerković, Dejan Beljkaš, Ivan Dejanović, Radovan Popović, Marko Radosavljevć i Miloš Dašić i pored izuzetno nepovoljnog žrijeba, jer su svakodnevno za protivnike imali favorizovane italijane, hrvate, portugalce i kako se kasnije pokazalo izuzetno neugodne špance, osvojila je osmo mjesto.

Iznenađenje je napravila Španija koje je ubjedljivo bila prva. Drugo mjesto pripalo je Italiji, treće Hrvatskoj, dok je domaćin reprezentacija Portugalija morala da se zadovolji četvtim mjestom.

Prvak svijeta za 2018. godinu u pojedinačnoj konkurenciji postao je Mauro Salvatori iz Italije.

Najuspješniji naš takmičar bio je Dejan Sijerković, koji je u konkurenciji 82 takmičara zauzeo 17 mjesto. Isti je drugog dana u svom brodu bio bolji od čak tri bivša svjetska prvaka (Volpini, Sikirić i Struna), a trećeg dana izgubi od legendarkog Marca Volpija za dva boda (133 naprema 131).

I drugi naši takmičari bili su na visini zadatka. Tako je Beljkaš prvod dana bio bolji od italijana Brunetina, koji je sledećeg dana bio prvi, Popović drugog dana od odličnog španca Pereza itd.

Na kraju Ivan Dejanović je bio 31, Marko Radosavljević 34, a Radovan Popović 38.

„Zadovoljan sam plasmanom naše reprezentacije. Žrijeb nam nije bio naklonjen, ali to je sport. Maksimalnim zalaganjem i borbom do poslednjeg minuta svakog dana uspjevali su i to da prevaziđu. Pobjeđivali su i bivše svjetske prvake. Poslije šestog mjesta prošle godine u Hrvatskoj,  još jednom smo dokazali da ravnopravnmo možemo da se nosimo sa najačim reprezentacijama.“ izjavio je predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore i vođa puta Mladen Rostović.

Izbornik