U petak, 09.10.2015. se u Supetru, nakon zvaničnog treninga i tri takmičarska dana, ceremonojom svečanog zatvaranja i dodjelom priznanja završava 15. Svjetskom prvenstvu štapom iz brod za juniore U21.

Prvo mjesto osvojila je reprezentacija Hrvatske sa 3 plasmanska boda, druga je bila Italija sa 6 bodova, treća Slovenija sa 9, četvrta Crne Gora sa 12, dok je peto mjesto pripalo prošlogodišnjim vicešampionima reprezentaciji Francuske sa 15 bodova.

Pojedinačno svih pet prvih mjesta pripalo je reprezentativcima Hrvatske. Najuspješniji naši takmičari bili si Miloš Ivanović (“Jugole Grakalić”H. Novi ) na dvanaestom i Miloš Dašić (“Pristan” Bar) na trinaestom mjesto. Pored njih za našu reprezentaciji nastupli su Dragan Vasiljević (“Ribar” Baošići), Aleksandar Milosavljević (“Igalo”), Luka Maslovarić (“Pagar” Tivat) i Gavrilo Ilić (“Meljine).

“ Plasmanom naše podmlađene reprezentaciji smo zadovoljni. Bili smo jedina reprezentacija koja nije imala priliku da prije početka prvenstva trenira u zonama predviđenim za ribolov. Učešće na ovom Šampionatu poslužilo je našoj podmađenoj reprezentaciji za sticanje preko potrebnog međunarodnog iskustva, pred nastup na sledećem svjetskom prvenstvu, koje će se iduće godine održava u Tivtu i kada sa pravom očekujemo da se borimo za jednu od medalja.” istakao je predsjednik Saveza Mladen Rostović.

Izbornik