ZAVRŠENA SVJETSKA PRVENSTVA U SPORTSKOM RIBOLOVU NA MORU

U petak 12.05.2017. godine u Saliju (Hrvatska) je nakon tri takmičarska dana dodjelom priznanja najboljima završeno 53. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za seniore i 17. Svjetsko prvenstvo u ribolovu iz brodica za juniore U21 na kojima je učestvovalo 17 reprezentacija iz 13 država.

Dok su prva dva takmičarska dana održana po lijepom vremenu, u četvrtak – trećeg dana takmičenje je zbog izuzetno jakog juga više puta prekidano tako da je umjesto u 14,00 završeno tek u 17,00 časova.

Naša seniorska reprezentacija koja je nastupala u sastavu Beljkaš Dejan, Dejanović Ivan i Dejanović Predrag (“Delfin” Budva), Sijerković Dejan (“Ribar” Baošići), Vrbnjak Ljubinko (“Sabljarka” Meljine) i Popović Radovan (“Sipa” Tivat) u konkurenciji 13 najboljih svjetskih reprezentacija zauzela je šesto mjesto sa 20 plasmanskih bodova koliko ima i petoplasirana reprezentacija Engleske, što je za dva mjesta bolji plasman nego prošle godine u Tivtu. Prva je bila Hrvatska sa 3 boda, druga Italija sa 7 i treći Portugal sa 8 bodova. Zanimljivo je da je po ukupnom ulovu od 39,426 kg. naša reprezentacija odmah iza Hrvatske koja je ulovila 71,495 kg.

Titula prvaka svijeta za 2017. godinu u pojedinačnoj konkurenciji pripala je Sikirić Marku članu reprezentacije Hrvatske. Naš najuspješniji takmičar bio je Vrbnjak Ljubinko, koji je u konkurenciji 69 takmičara zauzeo 14 mjesto.

Na juniorskom šampionatu na kojem je zbog otkaza nekih reprezetacija broj učesnika bio najmanji do sada prvo mjesto osvojila je reprezentacija Hrvatske, drugo Italije a treće Crne Gore koja je nasupala u sastavu Milosavljević Aleksandar i Dašić Miloš (“Igalo”), Vasiljević Dragan i Dragojlović Krsto (“Ribar” Baošići), Ivanović Miloš (“J. Grakalić” Herceg Novi) i Zurovac Bojan (“Dinigla” Bijela).

Pojedinačno sve tri medalje pripale su reprezentativcima Hrvatske.

Izbornik