Danas je za Hrvatsku otputovala juniorska reprezentacija Crne Gore, koja će od 03. do 11.10.2015. godine u Supetru na Braču učestvovati na 15. Svjetskom prvenstvu štapom iz brod za junior U21.

U reprezentaciji su: Aleksandar Milosavljević (“Igalo”), Gavrilo Ilić (“Meljine”), Dragan Vasiljević (“Ribar” Baošići), Luka Maslovarić (“Pagar” Tivat), Miloš Dašić (“Pristan” Bar) i Miloš Ivanović (“Jugole Grakalić” Herceg Novi). Sa njima su otputrovali trener Anton Jandrić i iskusni senirski reprezentativac Dejan Sijerković, kao vođa puta.

“Učešće na ovom Šampionatu treba da posluži našoj podmađenoj reprezentaciji za sticanje preko potrebnog međunarodnog iskustva, pred nastup na sledećem svjetskom prvenstvu, koje će se iduće godine održava u Tivtu i kada sa pravom očekujemo da se borimo za jednu od medalja. Inače na ovom šampionatu glavni favoriti za zlatnu medalju su reprezentacije Hrvatske i Slovenije, koje već desetak dana treniraju u vodama u kojima će se odvijati takmičenje, što dnevno košta cca 800 eura. Savez je teško uspio da obezbjedi i osnovnih 9.000 eura za kotizaciju, trening i putne troškove, jer je nažalost izostala bilo kakva pomoć Uprave za mlade i sport.” istakao je predsjednik Saveza Mladen Rostović.

Izbornik