U organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, juče su za Setubal u Portugalu otputovale naše dvije reprezentacije – juniorska U-21 god. i senorska, koje će od 07-14.09.2013. učestvovati na 49. seniorskom odnosno 13. juniorskom svjetskom šampionatu štapom iz broda.

U seniorskoj konkurenciji učestvovaće 16 reprezentacija, medju kojima u i svjetske velesile u ovoj disciplini : Portugal, Španija, Francuska, Italija, Hrvatska, Engleska i dr.

U juniorskoj konkurenciji učestvovaće 6 reprezentacija: Portugal, Francuska,Italija, Hrvatska,Slovenija i naša reprezentacija.
Juniorska reprezentacija- uzrast do 21 godine, je sastavljena od mladih ali već dokazanih takmičara i sačinjavaju je: Aleksandar Milosavljević – KSR “Igalo”, Andrija Bajković – KSR Jugole Grakalić”, Herceg Novi, Dragan Vasiljević – KSR “Ribar”, Baošići, Nikola Božinović i Luka Maslovarić – SRK “Pagar”, Tivat i Miloš Dašić – KSR “Pristan, Bar a predvodih ih trener Anton Jandrić.

Naša seniorska ekipa je sastavljena od prekaljenih takmčara i sačinjavaju je: Slobodan Svilanović , Dejan Sijerković i Milan Ljubić– KSR “Ribar”, Drago Dujmušić i – SRK “Pagar”, Radovan Popović – KSR “Sipa” iz Tivta i Dejan Beljkaš – KSR “Delfin” iz Budve, a predvodi ih trener Ante Arapović.

U konkurenciji brojnih osvajača medalja na dosadašnjim svjetskim šampionatima, tehnički neuporedivo bolje opremljenih reprezentacija, koje se više dana pripremaju na terenima na kojima će se održati šampionat, naši reprezentativci su imali vrlo naporno putovanje : noćnim autobusom do Beograda, avionom preko Frankfurta do Lisabona i ponovo autobusom do Setubala, bez treninga u Setubalu.

Finanijsku podršku Savez nije imao ni od koga već je sam obezbijedio izuzetno visoka sredstva za pokriće troškova, u uvjerenju da će to naši reprezentativci opravdati dobrim rezultatima.

Svečano otvaranje Šampionata obaviće se u nedjelju, 8.septembra, zvanični trening i takmičarski dani su od 9-12. septembra a svečano zatvaranje i poglašnje pobjednika u petak, 13.septembra.

Vjerjemo u naše sportiste i očekujemo dobre rezultate, posebno od junora, koji će se boriti za bronzanu medalju.

Predsjednik Miodrag Vugdelić

Izbornik