U okviru proslave Dana Opštine Herceg Novi, u subotu je u akvatorijumu Igaljskog zaliva, Klub sportskih ribolovaca „IGALO“ iz Igala, pod pokroviteljstvom opštine Herceg Novi i Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, organizovao II OTVORENI REVIJALNI „KUP ARBUNA“ u ribolovu štapom iz barke.

Ovo izuzetno imteresantno takmičenje okupilo je 23 ekipe sa 69 takmičara iz 4 države: Slovenije – „Leteći krulec“ iz Domžala, Hrvatske – renomirani ŠRK „Zenta“ iz Splita, Srbije – Ribolovački savez Vojvodine iz Novog Sada, i klubove „Kami“ iz Bačke Topole, „Bistro“ iz Pirota i „Trnjane“ iz Aleksinca, kao i 16 ekipa iz svih naših klubova – od Igala do Budve.

Učestvovala je i jedna ženska ekipa -„Žene Igala“, koja se plasirala na visoko 15-to mjesto, ispred naših ekipa „Delfina“, „Bijele“, „Meljina“, „Galeba“…

Takmičenje je proteklo u očekivanoj dominaciji naših primorskih ekipa, mada su i „kontinentalci“ pokazali da se dobro snalaze i u ribolovu na moru – ekipa Ribolovačkog saveza Vojvodine zauzela je visoko peto mjesto. Domžale su bile 7 dok su „podbacili“ ribolovci „Zente“ iz Splita zauzevši tek 9 mjesto.

Pobijedila je ekipa KSR „RIBAR“ iz Baošića, koju su sačinjavali državni reprezentativci Svilanović, Sijerković i Ljubić, sa 29.110 bodova, drugo mjesto osvojila je ekipa KSR „SIPA“ iz Tivta Sa 27.110 bodova, a treće mjesto ekipa KSR „IGALO 2“, koju su pretežno sačinjavali juniori, sa 26.715 Bodova.

Pobjednicima su dodijeljene medalje i pehari, a pojedincima specijalne plakete – najstarijem učesniku Pavlović Miloradu iz KSR „Galeb“ iz Zelenike, najmladjem takmičaru Sandri Lekić iz ekipe „Žene Igala“, najboljoj seniorki Gordani Rakočević iz ekipe „Žene Igala“, a specijalna nagrada pripala je Acu Milosavljeviću iz KSR „Igalo 2“ za najteži primjerak ulovljenog rombuna od 490 grama

Inače, ukupno su ulovljena 62,22 kgr, a rombuna – 26,695 grama.

Na ovom takmičenju je primijenjen kombinovani (revijalni) sistem bodovanja – sve ribe su bile razvrstane po vrstama, u 5 kategorija, a prvu u kategoriju su svrstani rombuni, čia se težina množila sa koeficijentom 10, za ribe II kategorije – sa 6, III-sa 4, IV sa 1 i V sa 2. Ukupan pobjednik se dobijao zbrajanjem svih dobijenih bodova.

Izuzetno uspješni domaćin i organizator ovog takmičenja, koje će postati tradicionalno, bio je KSR „Igalo“ iz Igala, čiji su vrijedni članovi na čelu sa predsjednikom M.Vujiičićem doprinijeli da se sve pretvori u jedno divno druženje, čemu je doprinijela uprava hotela „Vojvodina“ izuzetno povoljnim uslovima boravka svih učesnika.

Izbornik