PLESNIČAR APSOLUTNI POBJEDNIK

U subotu je, na živopisnim terenima Žanjica, Mirišta, Arze i Mamule, održan
I OTVORENI KUP GRADA HERCEG NOVI U PODVODNOM RIBOLOVU
u organizaciji KSR „Mamula“ Iz Herceg Novog i pod pokroviteljstvom Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore.

Po izvanrednom vremenu, na ovoj izuzetno atraktivnoj manifestaciji učestvovala su 22 naša najbolja ribolovca, koji su našli interesa i volje da učestvuju na ovom otvorenom kupu. Poslije izvanredno uzbudljiviog takmičenja, pobjednici su bili:

I mjesto i nagradu od 3oo eur osvojio je ANTONIO PLESNIČAR, član KSR „Tuna“ iz Budve, drugoplasirani na državnom prvenstvu u junu, sa 14.0l0 bodova – 9 kom. ulovljenih riba, uglavnom kerni, ukupne težine 10,41o kgr;

II mjesto i nagradu od 200 eur osvojio je aktuelni državni šampion BOBAN RADOŠEVIĆ, takodje član KSR „Tuna“ iz Budve, sa 5.890 bodova,

III mjesto i 100 eur osvojoo je NIKI ĆENOVIĆ, KSR „TUNA“ iz Budve, sa 5.100 bodova.

Specijalnu nagradu za najveću ulovljenu ribu, dobio je BOŽIDAR RADONJIĆ, član KSR „Mamula“, za kernu tešku 4,100 kgr. Ulovljeno je i nekoliko vrijednih primjeraka plemenite ribe – zubatac od 4,o2o kgr, rekordna sapa od 0,640 kgr, iktd. Propozicijama je bio destimulisan ulov divljači – murina, grujeva, golubova i sl. na račun plemenite ribe.

Posebne nagrade su dobili i najmladji – Nemanja Pribilović iz KSR „Tuna“, kao i najstariji takmičar – 64-tvoro godišnji Dobrivoje Petrović iz KSR „Mamula“.

Najveći teret izuzetno uspješne organizacije podnijeli su Dejan Drašković, predsjednik KSR „Mamula“ sa svojim saradnicima, uz nesebično angažovanje barkariola koji su dobrovoljno obavili svoju izuzetno značajnu ulogu, kao brojnih sponzora.

Tako su nam sportski podvodni ribolovci podarili još jednu izuzetnu sportsku manifestaciju i, poslije državnog prvenstva u Budvi, afirmisali ovaj naporni i atraktivni sport (zaranjanje u dubine preko 20 metara, uz zadržavanje pod vodom 2,4 – 3 minuta), afirmisali se kao dobri organizatori i obogatili program aktivnosti Saveza za sportski riblov na moru Crne Gore, uz želju da ovakvih susreta i druženja bude više.

Izbornik