PRVO DRŽAVNO PRVENSTVO U PODVODNOM RIBOLOVU

BUDVANI NAJBOLJI

U Budvi je u subotu,18.juna održanp PRVO DRŽAVNP PRVJENSTVO U SPORTSKOM PODVODNOM RIBOLOVU, ronjenjem na dah, u morskom akvatorijumu od rta Jaza do blizu Zagorskog pijeska.

Učestvovao je 21 takmičar iz 6 klubova: „MAMULA“ iz Herceg Novog, „PAGAR“ iz Tivta, „ZUBATAC“ iz Kotora,“PRISTAN“ iz Bara, i „BOJANA“ iz Ulcinja.

Najviše uspjeha imali su takmičari domaćinaKSR „Tuna“ iz Budve, a prve medalje osvojili su i svoja imena upisali u istoriju ove sportske discipline:

  • ZLATNU MEDALJU: BOBAN RADOŠEVIĆ, KSR „Tuna“-Budva- 11 primjeraka, 12.485 bodova,
  • SREBRNU MEDALJU: ANTONIO PLESNIČAR, KSR „Tuna“-Budva -9 primjeraka, 10.295 bodova,
  • BRONZANU MEDALJU: Dr ŽARKO AVRAMOVIĆ, KSR „Pristan“-Bar, 8 primjeraka, 6.135 bodova.

Najveći pojedinačni primjerak ulovio je JOVO DJUROVIĆ iz KSR „Bojana“-Ulcinj- murinu tešku 4,480 kgr,zašta je dobio posebno priznanje.

Inače,najmladji takmičar je bio 16-to godišnji Nemanja Pribilović,član „Tune“a najstariji-60-to godišnji doajen Filo Biskupović,član KSR „Zubatac“ iz Kotora.

Izuzetno uspješni domaćini su bili članovi KSR „Tuna“ iz Budve,koji su profesionalno organizovali ovo vrlo zahtjevno takmičenje, uz izvanrednu podršku barkariola,koji su vozili takmičare bez naknade, i koji su svim takmičarima obezbijedili zazhvalnice i duiplome, a organizatior – Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore, medalje.#

Ovaj divan takmičarski dan završen je, po običaju, zajedničkim ručkom u restoranu „San Marino“.

Izbornik