DVIJE EKIPE ZA SVJETSKU ELITU

U petak su za  Gallipoli (Italija) otputovale seniorska i juniorska reprezentacijaCrne Gore, koje će od 21. do 28. septembra učestvovati na 55. svjetskom prvenstvima u ribolovu iz broda za seniore i 19. svjetskom prvenstvu u ribolovu iz broda za juniore U21..

Seniorsku reprezentaciju, koju predvodi selektor Ante Arapović,  će nastupiti  u sastavu: Dejan Sijerković („Ribar“ Baošići), Marko Radosavljević („Igalo“), Radovan Popović („Sipa“ Tivat), Dejan Beljkaš, Ivan i Predrag Dejanović ( svi iz „Delfin“ Budva).

Selektor juniorske reprezentacije Slobodan Svilanović na raspolaganju će imati mlade sportske ribolovce, kojima  će ovo biti prvi učešće na ovako velikom takmičenju. To su: Goran Boričić („Igalo“), Belo Dragojlović i Nenad Todorović („Ribar“), Vaso Terzić („Bokeška jedra“ Đenovići), Maja Maslovar i Milan Čavor ( „Pagar“ Tivat).

Sa reprezentacijama  su za Italiju otputovali i predsjednik i potpredsjednik Saveza, Mladen Rostović i Željko Kosić.

U Savezu očekuju da se juniorska reprezentacija, mada podmlađena, bori za jednu od odličja, dok bi seniori  plasmanom od
6 – 8 mjesta nastavili sa dobrim rezultatima koje su imali na poslednja tri svjetska prvenstva.

Učešće na šampionatima, pored planski opredjeljenih sredstava Saveza, pomogli su Ministarstvo sporta, Ministarstvo poljoprivrede sa, te više radnih organizacija iz  Podgorice,  Herceg Novi i Tivta.

Izbornik