Danas su za Hrvatsku (Sali, Dugi otok) otputovale seniorska i juniorska reprezentacija Crne Gore, koje će učestvovati na svjetskim prvenstvima u ribolovu iz usidrenog broda.

Seniorska reprezentacija, koji predvodi selektor Ante Arapović, je u poslednjem trenutku, zbog otkaza jednog reprezentativca, pretpjela određene izmjene, te će nastupiti u sastavu: Dejan Beljkaš, Ivan Dejanović i Predrag Dejanović („Delfin“ Budva), Dejan Sijerković („Ribar“ Baošići), Radovan Popović („Sipa“ Tivat) i Ljubinko Vrbnjak („Sabljarka“ Meljine).

Selektor juniorske reprezentacije Slobodan Svilanović odlučio se za sastav koji je prošle godine na svjetskom prvenstvu osvio bronzanu medalju, a to su: Aleksandar Milosavljević i Miloš Dašić („Igalo“), Dragan Vasiljević i Krsto Dragojlović („Ribar“ Baošići ), Miloš Ivanović („Jugole Grakalić“ H. Novi) i Bojan Zurovac („Dinigla“ Bijela).

Sa njima su za Sali otputovali i sekretar Saveza Marko Sijerković i predsjednik sudijske komisije Anton Jandrić.

I pored finansijskih problema, jer odlukom Ministarstva sporta Savez će iz Budžeta Crne Gore dobiti svega 3,500 €, što pokriva samo 17% troškova učešća na ovim šampionatima, Savez je uspio da obezbjedi dodatnih 2.300 € za dva dana treninga na terenima na kojima će se održati takmičenje, što je u ovom sportu izuzetno važno.

U Savezu očekuju da se juniorska reprezentacija i ove godine bori za jednu od medalja, dok bi seniori plasmanom među prvih šest postigli veliki uspjeh.

Izbornik