Postala je tradicija da program “PRAZNIKA MIMOZE” počinju sportski ribolovci svojom tradicionalnom manifestacijom.
Tako će i ove godine Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore organizovati XIII KUP MIMOZE od 01-05.02.2012. Takmičenje će se održati 02.i 03. februara u akvatorijumu Bokokotorskog zaliva, a svi učesnici biće smješte- ni u hotelu “Vojvodina” u Igalu.

Učestvovaće 23 ekipe iz 4 zemlje: iz Slovenije – 6 ekipa: RD “ORADELA” I i II ekipa iz Pirana, RPD “PIRAN” iz Pirana, MRŠK “MENOLA” iz Izole, SRD “AERO CELJE” i ŠRD “MORMORA” iz Celja iz Hrvatske – 3 kipe: ŠRD “ZENTA” I i II ekipa iz Splita i ŠRD “NEBOJSIJA” iz Kaštel Kumbulovca, iz BiH – 1 ekipa: SRD “SARAJ” iz Sarajeva, I iz Crne Gore – 13 ekipa: KSR “IGALO” I i II, “JUGOLE GRAKALIĆ” iz Herceg Novog, “Bokeška jedra” iz Djenovića, “RIBAR” iz Baošića, “BIJELA”, “AMA” – Kostanjica, “ZUBATAC” – Kotor, “PAGAR” I i II i “SIPA” iz Tivta, DELFIN” iz Budve i kombinovana ženska ekipa “VENERA”.

Takmičenje će se održati u 3 discipline: -u četvrtak, 2.februara – u disciplini “karolom (rukom) iz barke, od 13,3o – 17,3o h – u petak, 3. februara –“štapom iz barke” od 08-12,3o h i “ekološki ribolov –uhvati,izmjeri i vrati ribu u more” 13,3o-17,3o

Sve ekipe broje po 3 člana, svi takmičari imaju istu količinu mamaca (“njeske”), a plasman se odredjuje na osnovu težinskih bodova,po pravilima FIPS-M. Dužina ulovljenih riba zavisi od vrste ribe, ali najmanja je 15 sm. Pobjednicima se dodjeljuju: medalje – za individualni plasman, pehari – za ekipni plasman.

Dodijeliće se i specijalne nagrade: Institut “Igalo” dodjeljuje najboljem stranom takmičaru 7-dnevni pansion za 2 osobe, a biće dodijeljene i prigodne nagrade: za najboljeg domaćeg takmičara, za najveći ulovljeni primjerak ribe, za najuspješniju damu, i druge.

Posljednjeg dana KUPA, u subotu 4.februara, organizovaće se za sve učesnike zajednički izlet i prisustvo “Ribarskim svečanostima” u Baošiću, u kome su održana sva dosadašnja takmičenja, a uveče će se u Igalu, uz prigodan zabavni program, izvršiti proglašenje pobjednika i dodjela nagrada i priznanja. Kao i svih prethodnih godina, izuzetnu podršku – i materijalnu, i organizacionu, i logističku – pružila je Opština Herceg Novi, kao i Herceg -fest, ali se ponovo oglušila TO Herceg Novi.

Konstituisani su zajednički organi – Organizacioni odbor, Direkcija Kupa, i druga radna tijela, koji su obavili uspješno sve pripreme da i ovaj KUP MIMOZE bude ne samo sportska manifestacija, već i dani druženja, zabave i prijateljstva. Tehnički organizator i domaćin ove velike manifestacije je KSR “IGALO”, a Igalo će ugostiti i učesnike XII SVJETSKOG ŠAMPIONATA ŠTAPOM IZ BARKE – ZA JUNIORE U-21. god. od 22-29.09.2012. godine.

Da podsjetimo, Crna Gora će biti domaćin i XXI SVJETSKOG ŠAMPIONATA U-16. i XII SVJETSKOG ŠAMPIONATA –JUNIORI U-21.- ŠTAPOM SA OBALE, u Budvi od 21-28.04.2012. tako da će Crna Gora, zahvaljujući angažovanju Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore, biti ove godine mjesto okupljanja najboljih mladih sportskih ribolovaca svijeta. Predsjednik Miodrag Vugdelić

Izbornik