NEVRIJEME POKVARILO FEŠTU
Veliko nevrijeme koje je krajem protekle nedjelje zahvatilo i Crnogorsko primorje pokvarilo je veliki sportski dogadjaj- “XIII KUP MIMOZE” u sportskom ribolovu na moru.

Impozantan broj ekipa je došao da uveliča početak 43 “PRAZNIKA MIMOZE”- 21 ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i naše zemlje, od 02-05.02.2012.

Ipak,nevrijeme nije omelo vrsne i prekaljene sportske ribolovce da, uprkos buri, hladnoći i talasima, održe takmičenje u 2 discipline – jedino je moralo biti otkazano takmičenje u disciplini ribolov štapom iz usidrene barke.

Postignuti su sljedeći rezultati:

 • RIBOLOV KAROLOM (tunjom) IZ RUKE – Pojedinačni plasman:
 1. Marko VUJISIĆ, KSR “RIBAR” – Baošići
 2. Drago DUJMUŠIĆ, SRK “PAGAR” – Tivat
 3. Aleksandar MILOSAVLJEVIĆ, KSR “IGALO” – Igalo
 • RIBOLOV KAROLOM (tunjom) IZ RUKE – Ekipni plasman:
 1. ŠRD “AERO CELJE” – Celje, Slovenija
 2. KSR “IGALO” – Igalo
 3. ŠRD “ZENTA” – Split – Hrvatska
 • EKOLOŠKI RIBOLOV – “uhvati ribu, izmjeri i vrati u more”)
 1. Aleš MANFREDA, ŠRD “AERO CELJE” – Celje
 2. Dejan BELJKAŠ, KSR “DELFIN” – Budva i Marko VUJISIĆ, KSR “RIBAR” – Baošići
 3. Bajro HODŽIĆ, KSR “SARAJ” – Sarajevo, BiH

Najbolje plasirani strani takmičar bio je Danilo TOREJ, ŠRD “ORADELA II” – Piran, koji je dobio specijalnu nagradu Instituta “IGALO”- 7-dnevni boravak za 2 osobe.

Najbolje plasirani domaći takmičar je Marko VUJISIĆ, KSR “RIBAR”- Baošići, a najveću ulovljenu ribu imao je Marko Milatić, ŠRD “ZENTA” – Split.

Takmičenje je organizovao Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore, pod tradicionalnim pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, u tehničkoj organizaciji KSR “Igalo” iz Igal.a , a dobar domaćin je bio hotel “Vojvodina”.

U dobrom raspoloženju, uprkos svemu, ovo divno druženje starih prijatelja završeno je u subotu uveče uz muziku i svečanu zajedničku večeru, i želju da naredni susret prati ljepše vrijeme.

Izbornik