Danas se u Baošićima podjelom priznanja najboljima i svečanom zajedničkom večerom svih učesnika završava 16. Kup mimoza u sportskom ribolovu na kojem su učestvovale 20 ekipe iz Slovenije( 4 ekipe), Hrvatske (5 ekipa) i Crne Gore (11 ekipa).

U predhodna dva dana 60 takmičara se nadmetalo u tri discipline: tunjom-karolom iz barke, štapom iz barke i ekološkom ribolovu štapom sa obale (uhvati, registruj i vrati u more).

Najviše uspjeha imali su takmičari ekipe “Delfin” iz Budve koji su bili ukupni ekipni pobjednici i pojedinačno najbolji u sve tri discipline.

U disciplini tunjom iz barke prvo mjesto osvoio je Dejan Beljkaš (“Delfin” Budva) sa 2.345 bodova, drugo Dejan Sijerković (“Ribar” Baošići) sa 1.510, a treće Mikšić Tonći (“Porat-1”)sa 1.425 bodova. Ekipno prvo mjesto osvojio je “Ribar” iz Baošića, drugo “Delfin”iz Budve, a treće “Zenta – 1”iz Splita.

Štapom iz barke pojedinačno najbolji je bio Ivan Dejanović (“Delfin” Budva) sa2.380 bodova, drugi Bojan Zurovac(“Dinigla” Bijela)sa 2.135, a treći Marko Radosavljević (“Igalo”) sa1.875 bodova. Ekipno prva je bila ekipa“Delfin” iz Budve, druga “Dinigla” Bijela, a treća RPD“Piran -2″

U disciplni “ekološki ribolov”, koja se ne boduje za ekipni plasma,najbolji je bio Dejan Beljkaš (“Delfin” Budva), drugi Mirko Medić (“Bokerška jedra” Đenovići, a treci Vojislav Tanaskovic („Dinigla“ Bijela)

Sveukupni ekipni pobjednik 16. Kupa mimoza je ekipa “Delfin” iz Budve sa 3 plasmanska boda, druga je ekipa “Pagar -1” iz Tivta sa 8 bodova , treća “Dinigla” iz Bijela sa 9, četvrta “Ribar”iz Baošića sa 11 bodova, koliko ima i petoplasirana ekipa “Sipa” iz Tivta.

Odličan organizator ovog renomiranog međunarodnog takmičenja bio je Savez za sportski ribolov na moru Crne Gore uz tehničku pomoć klubova iz opština Herceg Novi i Tivat.

KOMPLETNI REZULTATI

{gallery}mimoza-2015{/gallery}

Izbornik