SENIORI SEDMI, JUNIORI PETI

Italijani najbolji u obje kategorije

 

U petak 27.09. su u Italiji (Gallipoli) dodjelom priznanja najboljima završeni 55. svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za seniore i 19. svjetsko prvenstvo u ribolovu iz broda za juniore U21, na kojem su učestvovale i reprezentacije Crne Gore.

Seniorsku reprezentaciju, u sastavu Marko Radosavljević, Dejan Sijerković, Dejan Beljkaš, Radovan Popović, Ivan i Predrag Dejanović, u konkurenciji petnaest reprezentacija zauzela je sedmo mjesto, što je za jedan stepenik bolje nego prošle godine u Portugalu.

Svjetski prvaci za 2019. godinu postali su reprezentacija Italije i po šesti put njihov najbolji takmičar Marco Volpi. Najbolji naš takmičar bio je Dejan Beljkaš, koji je u konkurenciji 80 takmičara zauzeo 17. mjesto. Pored njega dobar rezultat ostvarili su Ivan Dejanović i Marko Radosavljević plasmanom na 27. odnosno 28. mjesto.

Juniorska reprezentacija, za koju su po prvi put nastupali Goran Boričić, Belo Dragojlović, Vaso Terzić, Maja Maslovar, Milan Čavor i Nenad Todorović, osvajanjem petog mjesta, nije ponovila uspjeh predhodne generacije.

I u ovoj kategoriji najbolji je bila Italija i član reprezentacije Hrvatske Lovre Milin. Od naših najbolji je bio Goran Boričić koji se plasirao na 11. mjesto.

„ Zadovoljan sam plasmanom seniora, koji su se treću godinu zaredom plasirali u gornji dio tabele. I mladi su na svom debitanskom nastupu pokazali da se na njih može računati, te da će se narednih godina zasigurno boriti za neko od odličja. Ne treba zanemariti činjenicu da su naši reprezentativci jedini koji, zbog nepovoljnih trajektnih veza i otkaza zvaničnog treninga, nijesu imali prilike da prije početka takmičenja ribare u zonama u kojima su se odvijali šampionati“ – izjavio je predsjednik Saveza, Mladen Rostović

Izbornik