Naši juniori četvrti na svijetu

U subotu su završene III SVJETSKE SVJETSKE RIBOLOVNE IGRE, održane u 13 gradova I 6 provincija Srednje Sjeverne Italije. U svim vrstama ribolova I svim ribolovnim disciplinama
Učestovalo je 3.300 takmičara iz 64 zemaljqa svijeta, svih kontinenata.

Naša juniorska reprezentacija u disciplini“RIBOLOV ŠTAPOM IZ USIDRENE BARKE” osvojila je izvanredno IV mjesto, iza još uvijek neprikosnovenih Italijana, Hrvata i Francuza, a ispred prošlogodišnjih svjetskih prvaka- reprezentacije Njemačke. Taj izuzetan uspjeh ostvarila je ekiipa u sastavu: Andrija Bajković ( naš najbolje plasirani takmičar u pojedinačnoj kurenciji-
14-ti), Marko Vujisić (15-ti), Nikola Starčević (17-ti), Luka Maslovarić (21-ti) , Srećko Deković i Mirko Deković – rezerva.

Seniorska reprezentacija nije uspjela da odbrani V mjesto, osvojeno na prošlom šampionatuz u Budvi – osvojili su XII mjesto. Tome je doprinijela ne samo izuzetna konkurencija već dva peha koji su Imali naši takmičari, posebno bolest jednog od naših najboljih ribara, koji se razbolio na brodu u toku takmičenja i tako je ekipa ostala bez sigurnih bodova i plasmana ispod očekivanja, jer je ocjenjivno da je bilo realno očekivati plasman na X mjesto.

Našu ekipu su sačinjavali: Drago Dujmušić (najbolje plasirani – 30-ti), Aleksandar Jandrić (44-ti),Dejan Beljkaš (56-ti), Slobodan Svilanović (63-ći), Dejan Sijerković i Antonio Perušina.

Svjetske igre su iskorišćene i za izuzetno značajne razgovore sa predsjednikom i generalnim Sekretarom FIPS-M, kao i rukovodstvom nacionalnih saveza o unapredjivanju izuzetno dobre saradnje i organizaciji narednih svjetskih šampionata kod nas iduće godine u Budvi i Tivtu.

Izbornik