EKIPI KSR „IGALO“ BRONZA LENZA EMILIANA TUBERTINI ODBRANILA TITULU

U petak 06.10.2017. godine u Igalu je proglašenjem najboljih i podjelom priznanja svečano završeno 10. Svjetsko klupsko prvenstvo u ribolovu iz broda na kojem je učestvovalo 17 ekipa iz Belgije, Italije, Španije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Lenza Emiliana Tubertini iz Italije sa 8 plasmanskih bodova i tako odbranila titulu svjetskog klupskog prvaka. Drugo je bila ekipa Club Marina internacional 1. iz Španije sa 16 plasmanskih bodova. Izuzetno veliki uspjeh osvajanjem trećeg mjesta sa 19 plasmanskih bodova postigla je mlada ekipa KSR „Igalo“, u sastavu Radosavljević Marko, Milosavljević Aleksandar, Dašić Miloš, Boričić Goran i Gudelj David. Četvrto i peto mjesto pripala su ekipama Club Mar-Sport Arenys –B i KSR „Delfin“ Budva koje su imale takođe 19 plasmanskoih bodova.

Iako se radi o ekipnom svjetskom šampionatu Organizator je dodjelio pehare i trojici takmičara koji su ostvarili najbolji pojedinačni rezultat u tri dana takmičenja, a to su David Rojas iz ekipe Club Mar-Sport Arenys – B , Antonio Giacomini i Gabriel Brunettin obojica članovi ekipe Lenza Emiliana Tubertini. Najbolji domaći takmičari bili su Ivan Dejanović („Delfin“) na četvrtom i Aleksadar Milosavljević („Igalo“) na sedmo mjesto. Pehar za najveću ulovljenu ribu (škripina – logrnja) tešku 1.125 gr. pripao je inače najuspješnijem takmičaru Šampionata – Rojas Davidu.

Po ocjeni delegata Međunarodne federacije za sportski ribolov na moru i svih učesnika organizacija Šampionata bila je na najvećem nivou.

Izbornik